21. april 2010

Å stille ut – sette noe i monter

Tanken om å bruke glass i tilegg til treverk, oppstod ved at jeg ønsket å gjøre veggene ”tykkere” og unngå det spinkle utrykket, ved å sette en glassboks ned i selve boksen. Etter hvert som jeg valgte å gå for det mer minimalistiske utrykket, valgte jeg å ta tak i det å stille ut noe, presentere og få fokus på det man ønsker å formidle. Å sette noe i moter, er en velkjent måte og sette fokus på og bevare en gjenstad, enten det er et smykke, kunst eller andre ting man ønsker å vise frem eller bevare. Dette er en måte so de aller fleste vil tolke dit hen at det man setter i et monter , er også det man ønsker å vis(stille ut) og jeg mente dette var et godt grep for å fremheve/opphøye flisa fra noe mer enn bare en flis. Her kommer også konseptkunsten tydelig frem, ved at man velger å presentere noe som kunst, eller å gi en allmenn ting en verdi utenfor seg selv.

Likevel var jeg i tvil om det ville forstyrre det minimalistiske utrykket, og jeg ble veldig usikker på om jeg ville bruke glass monterte likevel. Men jeg bestemte meg for å lage det ferdig og prøve ut hva som ville gi best resultat til slutt, med eller uten montre. 

Jeg undersøkte muligheten å få tak i en ferdig glassboks eller ferdig tilpassede glassplater, da det viste seg være vanskelig, bestemte jeg meg for å prøve å skjære ut glassplatene selv. Jeg gikk til anskaffelse av en glasskjærer og glass fra gamle rammer. Glasskjæreren min er ikke var av høyeste kvalitet o det ble ikke så pent som ønsket, selv om jeg etter noe øvelse fikk ganske rene kanter. Jeg bestemte meg for å gå på jakt etter noe som var ”ferdig skjært” og kunne limes sammen, uten å kuttes til. Jeg undersøkte først om det fantes bilderammer i riktig størrelse, ne jeg ikke fant. Til slutt fant jeg 15x15 cm lysfat. Jeg valgte å prøve ut å lage en boks.

 

clip_image001

 

 

 

            clip_image004clip_image002clip_image003

 

Lysfatene hadde merkelapper og prislapper på seg og de etterlatte seg mye lim på glasset, noe jeg fjernet effektivt med Plasterfjerner. Jeg var litt usikker på hvordan jeg skulle få til å lime fatene i rette vinkle, siden kantene var slipt skrått. Jeg limte først med superlim, men da det viste seg å ikke være så supert likevel, endte jeg opp med kontaktlim. Det som er fordelen med kontaktlim, er at du har mulighet til å justere underveis i sammensetningen, da det ikke tørker helt, men likevel holder flatene sammen. Jeg laget først en boks for å se om det lot seg gjennomføre, og så en boks hvor jeg prøvde å lime mer nøyaktigs av disse. 

 

clip_image005

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar